Få hjælp til dit misbrugsproblem

v43

Der er mange misbrugere i verden. Man kan misbruge mange forskellige ting. Når man tænker ‘misbruger’, så tænker man højst sandsynligt på stofmisbrugere eller alkoholikere. Men man kan faktisk også misbruge en lang række andre ting. Man kan nemlig sagtens være misbruger af sukker eller usund mad generelt.

Det er også et reelt misbrug at være afhængig af sex. Så der er altså mange måder at være misbruger på, og det betyder ikke nødvendigvis det samme som at være afhængig. Mange af os er afhængige af koffeinen i vores morgenkaffe, men det udgør ikke nødvendigvis et misbrug.

Alkoholisme

At have et alkoholmisbrug, er ikke til at spøge med. Det kan være svært at vide hvor grænsen går mellem et misbrug, og bare at være glad for at drikke nogle øl en gang imellem, som de fleste danskere er. Et godt pejlemærke for, hvornår man har sig et misbrug, er hvis man oplever alkohol abstinenser. Det er ikke behageligt at opleve abstinenser for alkohol, og hvis det bliver meget slemt kan man endda blive psykotisk. Alkohol er så vanedannende for kroppen, at ens system går helt i kaos, hvis man lige pludselig fra holder sig fra at drikke.

Hvad er dårligt ved alkoholisme?

Det velkendt, at man bliver træt af at drikke meget alkohol. Selve rusen kan være afslappende, men også dulmende. Dagen efter er man typisk tappet for energi, og alkoholikere er i princippet beruset hele tiden – hvis det er et slemt tilfælde. Derfor kan det være svært at få gjort dagens gøremål, og leve op til sine egne eller andres forventninger. Venner- kærligheds- og familierelationer kan også lide af et misbrug. Altså kan alkoholisme ødelægge ens liv på mange vigtige punkter.

Mange benytter alkohol for at dulme nogle andre smerter. Det kan være ensomhed, traumer eller ubehandlede mentale problemer. Dette, udover den stærke fysiske afhængig som alkohol har for mennesker, er grunden til, at alkohol er så svært at stoppe med. Misbrugsbehandling kan være en nødvendighed, hvis man ønsker at mindske sit alkoholforbrug. Så hvis du føler at dit liv bliver styret af alkohol, så søg hjælp, og tag kontrollen tilbage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *