Lav en lækker pizza med caputo mel

v43

Hvis du vil lave en lækker pizza, skal du starte med ingredienser af god kvalitet. Caputo-mel er en type italiensk mel, der er perfekt til at lave pizzadej. Det har et højt proteinindhold, hvilket giver dejen en tyggeagtig konsistens og en sprød skorpe.

Når du vælger et caputo-mel, skal du kigge efter et, der er fintmalet. Det vil være med til at skabe en glat dej, der er nem at arbejde med. Du bør også kigge efter et mel, der er dobbeltmalet. Det betyder, at det er blevet malet to gange, hvilket giver en finere konsistens.

Når du skal lave din pizzadej, skal du tilsætte vand, salt og olie. De nøjagtige proportioner vilafhænger af den type mel, du bruger. For hver 100 g mel skal du tilsætte ca. 125 ml vand for hver 100 g mel. Start med mindre vand og tilsæt mere om nødvendigt. Du ønsker, at dejen skal være fugtig, men ikke våd.

Når du har tilsat alle ingredienserne, skal du ælte dejen i ca. 10 minutter. Lad den derefter hvile i 30 minutter, så gluten kan slappe af. Det vil gøre det lettere at strække dejen ud, når du skal bruge den.

Når du er klar til at bage din pizza, skal du forvarme ovnen til 250 grader C (500 grader F). Hvis du bruger en pizzasten, skal du sætte den ind i ovnen, mens denden er ved at forvarme.

Drys lidt mel på arbejdsfladen, og stræk dejen ud til en rund form. Overfør den derefter til en melet pizzaplade eller en bageplade.

Hvis du bruger en pizzasten, skal du lægge pizzaen på stenen og bage den i 10-12 minutter. Hvis du bruger en bageplade, bages den i 15-20 minutter.

Når pizzaen er bagt, tages den ud af ovnen, og lad den køle af i et par minutter, inden den skæres i skiver. Nyd den!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *