elektrisk installation

Et moderne samfund begynder med en moderne eltavle

v43

Eltavlen er helt centralt for alle elinstallationer. En af eltavlens vigtigste funktioner er at skabe overblik. Her kan du se hvordan elinstallationen er opdelt i grupper, hvordan grupperne er sikret og styret. Eltavlen indeholder sikringer, styreelementer og måleenheder. Den er nem at betjene, selv for folk uden kendskab til elinstallationer. Med en moderne eltavle kan alle ”udskifte” en sikring, ikke kun manden i huset. 

Eltavler skal altid installeres af en autoriseret elinstallatør. Du må aldrig lade dig friste til selv at pille med eltavler. Selv om du frit kan købe stort set alle elementer i byggemarkeder eller hos Harald Nyborg, så må du ikke selv anvende dem. 

Det er heller ikke alle elinstallatører der vil opsætte eltavler, da det kræver lidt specialisering. Derfor er det altid bedst at finde en elinstallatør der decideret arbejder med eltavler. 

Her finder du en specialiseret elinstallatør til eltavler i Roskilde.

el installatør på arbejde

Eltavler med automatiserede sikringer

Hvis du har en bolig hvor der stadig findes de gamle smeltesikringer, så er det måske en ide at opgradere til noget mere moderne. Smeltesikringer har fungeret godt i over 100 år. Men nu har vi så meget følsomt elektronik i vores daglige liv, at en smeltesikring ikke længere opfylder behovene. Vores moderne elektriske og elektroniske apparater har det meget bedre med lynhurtige og præcise automatiske sikringer.

Alle de nyeste eltavler har nu automatsikringer. De er også meget mere praktiske i dagligdagen, da de ikke kræver en udskiftning. Når der sker en kortslutning eller overbelastning, kobler du bare sikringen ind igen. Det kan alle gøre. Selv børn kan lære det, og det er helt ufarligt, hvilket ikke kan siges om de gamle smeltesikringer.

3 størrelser til private husstande 

Standard eltavler til private boliger er eltavler med 3, 6 eller 10 gruppeafbrydere. Det er også normalt, at de kommer med en HPFI afbryder. Denne beskytter installationen mod fejl som direkte kan skyldes elektronikken. Det er noget kun de nyeste HPFI afbrydere kan, og det er særdeles vigtigt, hvis du har dyre elektroniske apparater i huset. 

At få installeret en ny eltavle er en investering som typisk ligger mellem ca. 5 – 10.000,- kroner. Det er inklusive automatsikringer og HPFI afbryder, arbejdsløn og moms. De fleste eltavle installatører vil give dig en fast pris.

Også kroppen og sjælen har brug for energistyring

Elektriske installationer er ikke kun menneskelig teknologi. Elektricitet er et meget naturligt fænomen, som vi har lært at kopiere og bruge. Din krop er faktisk en stor elinstallation. Den arbejder godt nok med meget små spændinger og strømstyrker, men uden elektricitet ville vi slet ikke eksistere. 

Hver eneste celle er et elektrisk apparat. Nerverne er kroppens ledningsnet. Det er et netværk der strækker sig over 150.000 km, hvis man satte alle nerver på række! 

Og yoga er ligesom en moderne eltavle, og hjælper dig med at styre og kontrollere kroppens elektriske signaler.

yoga kobra ved stranden

Yoga hjælper dig med at kontrollere kroppens energi

Yoga er en årtusindegammel disciplin der hjælper dig at navigere igennem livet. Yoga styrker både krop og sjæl og giver dig kontrol over kroppens energi. Generationer af mestre har finpudset yoga øvelserne til perfektion. Hvis du dyrker yoga, kan du glæde dig over denne webside, der giver dig gode yoga tips.

Der finder du masser af information, vejledning og gode råd angående øvelser, udstyr, beklædning og accessoires. Yoga tips hjælper dig med inspiration og vejledning, så du kan få endnu mere ud af din træning. 

Yoga er ikke kun godt for kroppen men hjælper dig også med at klare stress og emotionelle belastninger meget bedre end ellers.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *