Jernbane

De bedste måder at gøre transporten med mere miljøvenlig

v43

Transport er en af de helt store syndere, når det kommer til miljøet. Især flyrejser udleder utroligt meget CO2, men det kan også være rimeligt belastende, hvis du tager bilen til og fra arbejde hver eneste dag. Men hvordan kan du udlede mindre CO2 uden at gøre dit liv alt for besværligt? Der er faktisk gode løsning at hente, så det ikke behøver at være en kæmpe stopklods at skulle leve lidt grønnere. Læs med her.

miljoe

Tag på bil- eller togferie

Det sparer bare miljøet for rigtig meget, hvis du finder alternativer til flyrejsen, når du skal på ferie. Hvis du er alene eller sammen med en partner, kan en togrejse gennem Europa være en rigtig god ide. Vi tænker ofte, at vi skal over Atlanten for rigtigt at opleve noget, men det er der faktisk ingen grund til, så det er en forestilling, vi skal til at gøre op med. Der er utroligt meget spændende at se i Europa, og super mange fantastiske byer og fede kulturer, som du ikke må gå glip af. 

Hvis du har god tid, er Interrail er ideel måde at komme rundt på, og så er det også super billigt. På den måde er du heller ikke bundet af bestemte tidspunkter som ved togrejser, så uanset hvad skal du nok nå din destination.

Hvis I har børn, kan bilferien være et godt alternativ. Det forurener godt nok lidt mere end togrejsen, men er stadig langt bedre end fly. Der er også bare noget skønt ved selv at styre transportmidlet, når man udforsker verden, så på den måde giver bilferien jer mere kontrol over jeres tur. Her kan du læse mere om, hvordan I får det til at hænge sammen.

Tag toget eller cyklen i hverdagen

Okay, den er selvfølgelig temmelig oplagt, men det er bare en rigtig god ide at skære ned på køreturene i hverdagen. Måske er der ikke så langt til supermarkedet, at bilen er nødvendig. Dog kan det være nemt lige at køre derhen, men prøv at huske dig selv på, at det er bedre for vores verden at gå eller cykle – hvis du har børnene med, kan I jo altid lave end udflugt ud af det.

Så er der også mange byer, hvor det er muligt at parkere bilen lidt udenfor og cykle ind til din arbejdsplads. Så dropper du selvfølgelig ikke bilen helt, men tomgang og køkørsel udleder meget CO2 i byerne, samtidig med at det jo er super irriterende at holde i, så hvis du benytter de såkaldte ”Park and Bike”-pladser, som typisk ligger 7-8 kilometer fra bymidten, kan du både få en mere afstressende tur på arbejde og spare miljøet for unødig forurening.Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *