Servernetværk

Dette bør du have i tankerne, før du vælger en VPN

v43

Du ved muligvis hvad en VPN eller Virtual Private Network er, men du bruger sandsynligvis ikke en. Det er noget, du bør overveje, selvom du muligvis ikke tror, at du har behov for en på nuværende tidspunkt. På et punkt i fremtiden kan du eventuelt begynde at anse dem som lige så vigtig som din internetforbindelse. Når man ser på de største VPN-udbydere, kan man bemærke, at de vil kæmpe hårdt for at være den bedste, og at det store antal af dem gør det vanskeligt at finde en virkeligt god en. Vi vil her se på, hvad en VPN er, og hvorfor det er en god idé at have en.

Netflix

Hvad er en VPN?

Kort sagt er en VPN en gruppe af computere sat sammen i et offentligt netværk. Virksomheder bruger VPN’er til at forbinde afsides datacentre og individer kan bruge det til at få adgang til netværksressourcer, selvom de ikke befinder sig på samme LAN eller for at kryptere deres kommunikation, hvis de bruger et usikkert offentligt netværk. Når du forbinder din computer til en VPN, udveksler din computer nøgler med en som regel fjern server. Lige så snart begge computer har verificeret hinanden, vil al din internetkommunikation være krypteret og sikret fra overvågning.

Sådan kan du have gavn af en VPN

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan drage gavn af en VPN. Den mest åbenlyse af disse er, hvordan du kan bruge det til at forbigå geoblokeringer på visse hjemmesider som BBC eller streamingsider som Netflix eller Hulu. Desværre er der ofte geoblokeringer på sådanne sider og har du nogensinde haft glæde af den amerikanske Netflix og dernæst gået tilbage til den danske, vil du hurtigt opdage, hvor meget mere begrænset udvalget er. Fordi VPN’er skjuler din virkelige IP-adresse vil du være i stand til at fremstå, som om du var et andet sted. En VPN er også vigtigt for at sikre dit privatliv på internettet. Specielt hvis du befinder dig i et særdeles overvåget miljø, men selv hvis du ikke gør, er det stadig nyttigt, da man aldrig ved, hvornår ens online kommunikation kan blive brugt imod sig. Har du for vane at downloade materiale fra internettet, er det nødvendigt for at undgå at få bøder.

Hvad gør en VPN god?

De bedste VPN’er har en god balance mellem funktioner, servere, forbindelsesprotokoller og pris. For det første er en VPN generelt sikrere jo flere steder i verden, den har servere, da det bliver sværere at fastslå, hvor du befinder dig i så fald. Vær dog opmærksom på, at det i visse lande er lovpligtigt for VPN-udbydere at udlevere deres data hvis adspurgt. Hvor meget data, de har, varierer fra VPN til VPN. De kan vælge at logge din data, hvis de ønsker at gøre det. For at maksimere din sikkerhed er det bedst at tjekke VPN-udbyderens logningspolitik igennem, før du vælger den. De bedre af dem logger intet. Generelt er de gratis VPN’er mindre sikre.

Sådan får du råd til en VPN

Har du på nuværende tidspunkt ikke et tilstrækkeligt stort rådighedsbeløb til at finansiere en VPN, kan du klikke her for at få ideer til, hvordan du får råd.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *