Affald_plastikposer_klima

Burde der foreligge et forbud mod brugen af plastikposer i samfundet?

v43

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at lige netop dette emne er et, som der optager mange lige for tiden. Og det med god grund. Det er i dag nemlig ikke til at komme udenom de mange problemer, som vi er på vej til at føre vores klode mod.

Vi skal derfor blive mere klimavenlige og miljøbevidste, og vi skal blive bedre til at leve efter en grønnere levevis. Og når det så er sagt, så betyder det selvfølgelig også, at der er nødt til at foreligge nogle ændringer, som man måske kan stå sammen om som samfund.

Tag et kig på de problemfyldte områder og ændr det, der kan ændres til det bedre

Og når det så er sagt, så er man nødt til at tage et kig på de mange problemfyldte områder, som vi dagligt støder på i samfundet. Det er nemlig disse, der kan gøre de store udslag, når man gerne vil til at være mere miljøbevidste. Og så skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at det samfund, vi lever i, har masser af muligheder, som vi kan vælge at gribe fat på, når vi gerne vil have et større fokus på klimaet og dermed også de mange måder, hvorpå vi kan være med til at mindske de store klimaforandringer, som vi styrer direkte mod på nuværende tidspunkt.

Der har længe været et øget fokus på brugen af plastikposer i samfundet

Én af de ting, som der er mange, der allerede har et fokus på, men som vi sagtens kunne få et meget større fokus på, er de mange plastikposer, som der hver dag langes over disken i diverse butikker. I mange år har det været sådan, at man ved hver køb kunne påregne at få sig en gratis plastikpose med, i hvilken man kunne bærer de varer, som man skulle have med hjem.

Affald_plastikposer_klima

Det betyder, at man hurtigt kunne få hænderne fyldt op med masser af plastik. Og det er ikke godt. Plastik er nemlig både svært og dyrt at producere, og så er det også noget, der er meget svært for naturen at nedbryde.

Måske burde vi tage skridtet videre og helt forbyde brugen af plastikposer

Og lad os bare være ærlige. Lige så længe vi begår os på denne klode, lige så længe vil der også være folk, der smider skrald fra sig. Derfor er det ikke til at undgå, at naturen og diverse omgivelser vil komme til at lide under det plastik, som der henkastes i tide og utide. Et forslag går derfor på, om man burde forbyde brugen af plastikposer i samfundet.

Vi har allerede taget et skridt derhen, idet der i dag er mange butikker, der er gået bort fra at give poserne gratis ud. I stedet skal man betale måske en krone for dem, og derfor er der mange, der vælger at springe dem over. Ved at forbyde dem helt vil de dog helt udeblive fra billedet, og man kan så i stedet gøre brug af for eksempel stofnet.

Affald_plastikposer_klima

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *