ferie

Sommeren kalder på hygge i haven

v43

Det hele skal ikke være alvor og tunge tal. Derfor får du her årets mest muntre samfundsanalyse: vi danskere elsker sommer, og vi elsker at nyde den i vores haver! Der er ikke noget som grill, græs og afslapning under parasollen. Du har sikkert helt styr på, hvordan du gerne vil nyde tiden i haven, men har du også tænkt på, hvordan du kan skabe mest mulig hygge og feriestemning for ganske få penge? Hvis ikke, så får du vores bedste råd her.

Liv og gode vibes

Der er masser af muligheder for at skabe god stemning i haven, uden at det kræver alt for meget af dig. Til at starte med kan du enten finde nogle fede, brugte havemøbler i forskellige stile, eller du kan bare give dem, du har nu, en omgang maling, hvis de trænger. Find puder i forskellige farver og mønstre, som kan lægges på stolene, og hvis du har mulighed for det, kan du lave et fedt sofaarrangement af gamle paller og nogle hynder. Det give en afslappet boheme-agtig stemning, som passer perfekt til sommerdagene.

drink

Du kan hænge fine guirlander og lyskæder imellem træerne eller dine vasketøjssnore. Guirlander kan fås rigtigt billigt, og det gør ikke noget, at de er lidt vilde i farverne. Du ville måske ikke have sådan nogle hængende indenfor, men i haven er det en anden sag. Her leder kulør og glitter tankerne mod sommerferier sydpå og glade tider. Lyskæderne kan du bare fiske frem fra julepyntet, men du kan også gå all-in og anskaffe den slags, der er specielt egnet til sommeren. Mange møbelhuse sælge dem til rimelige priser og i mange flotte designs. Du kan både få lyskæder, som bruger batteri, men det kan næsten bedre betale sig med dem, der er elektriske. De bruger relativt lidt strøm i forhold til så meget andet.

På den måde kan du med ganske få virkemidler skab masser af sommerliv og glade vibrationer i haven. Men der er lige én detalje ekstra, du kan overveje…

Kolde drinks i skyggen

For mange er sommertid lig med kolde drinks. Det forstår vi godt, for er der egentlig noget bedre? Du kan jo nemt være kreativ og fikse din egen bar i hjørnet, hvis du har overskud. Mindre kan selvfølgelig også gøre det.

Dog er det en hyggelig idé at indrette et sted i haven, hvor det er ideelt at nyde sin kolde drink i ro og fred. Du kan skabe stemning med en saftdispenser eller to, som har et amerikansk sydstats-look over sig. De kan efterhånden købes mange steder, og de koster nærmest intet.

vasketøj

Så kan du overveje at lave et køleområde til øl eller de sodavand, du bruger til at lave cocktails med. Det er egentlig meget simpelt: du graver bare et hul, ligger noget presenning i og fylder det op med vand. Jordan holder omkring hullet holder vandet koldt, og det samme gælder for dine drikkevarer. Det behøver ikke være mere kompliceret end det – måske kender du allerede tricket, hvis du har været på en festival eller to…

Hvis du vil gøre din drink ekstra spændende, kan du smutte i en genbrugsbutik, hvor der altid er masser af fine glas. Det gør ikke noget, at de ikke ligner hinanden, for det må gerne være lidt rustikt i haven. Når glassene er på plads, kan du nyde din Gin & Tonic under lyskædernes skær i din lækre sommerklare have.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *