sejr

Arbejd på dig selv- men hvordan?

v43

Dagens Danmark er blevet enormt individfokuseret, og selvom det kan lyde en smule klichefyldt og negativt, så er der i og for sig ikke noget som helst galt med det. Fokusset må bare ikke tage overhånd, så det går fra at være et fokus på individet og dettes velbefindende til at være narcissisme. En af de måder, som fokusset på individet virkelig træder i kraft på, er gennem vores tendens til at arbejde på os selv. Vi har konstant mål, projekter og nytårsforsæt, der skal holdes, og selvom det sjældent lykkes fuldstændig, taler det for sig selv, at de har fået så høj status.

Mange er egentlig også ganske tiltrukket af hele ideen om at arbejde på sig selv. De vil i og for sig gerne blive en bedre version af sig selv på et eller andet område. For det første føles det bare godt, når man kan mærke, at man har udviklet sig. Derudover kan nogle også føle et pres fra deres omgivelser til at være i konstant udvikling. Sidst men ikke mindst, kan det selvfølgelig også være med til at vinde hæder og ære. Som mennesker stræber vi alle sammen efter anerkendelse, og i dag viser det sig altså bare, at man får anerkendelse ved at være et fuldendt individ. Man skal altså arbejde på sig selv, og det er nok et arbejde, man ikke bliver færdig med lige foreløbigt.

Vælg din egen indgangsvinkel

Der er nemlig rigtig mange indgangsvinkler til sådan en sag, og hvilken du vælger afhænger i høj grad af, hvilken slags person du er, hvad du ønsker at ændre ved dig selv, og hvordan du lærer bedst. Grundlæggende kan projekter med selvforbedring i centrum deles op i to kategorier: Fysiske og mentale. De bedste selvforbedringsprojekter dækker dog på den ene eller anden måde begge to. Det gør sig blandt andet gældende, når man taler om en af de helt klassiske projekter: Mere motion i hverdagen. Rigtig mange danskere kunne godt tænke sig at smide topmaven og have en mere sund livsstil, der blandt andet indeholder hyppige ture i motionscenteret eller ud på de danske landeveje med løbeskoene på fødderne. Motion er et godt projekt, fordi det netop ikke kun handler om det fysiske. Det handler i høj grad også om viljestyrke, før du overhovedet begynder. Desuden oplever mange, at de får en større mental klarhed, når de motionerer. Af lige netop den grund, er mere motion i hverdagen ofte en trædesten for mange til endnu mere selvforbedring.

Andre går langt mere teoretisk til værks. Det kan for eksempel være, at de læser en selvforbedringsbog eller to. Dette er selvfølgelig en langt mindre fysisk tilgang til det at forbedre sig selv, hvilket hjælper nogle, mens det er helt uforståeligt for andre. Hvis du endelig gerne vil gøre det på den måde, er det dog vigtigt, at du finder nogle gode selvhjælpsbøger. Kig derfor gerne igennem online anmeldelser, før du bare køber en bog. Hvad er måske endnu vigtigere er dog, at det er en bog, der taler ind i dit liv.

Gør det personligt

Når først man har fået kradset hul på denne boble af selvforbedring, er det meget nemmere at gå i gang med andre og mere konkrete projekter. I disse tilfælde kan det blive langt mere personligt og handle om lige præcis dig og dine behov. Hvis du for eksempel er et enormt karrieredrevet menneske, kan det være at du kunne nyde godt at nogle kurser, du kan skrive på CV’et og som generelt gør dig til en bedre medarbejder.

Det kan også være, at du har din egen psyke mere for øje. I så fald er der heldigvis mange gode steder at starte. Et af de mest populære for tiden er yoga. Klik her for at lære mere om yoga, samt hvordan du kan komme i gang med det. I mange sammenhænge, er det næsten blevet forbudt at hylde den individfokuserede kultur, men måske er det ikke så slemt endda.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *