salat

Overvægt i Danmark

v43

Ifølge sundhedsministeriet er der sket en stigning i antallet af overvægtige voksne mennesker i Danmark. Andelen af overvægtige voksne i Danmark udgør 51 pct. Der findes større eller mindre grad af overvægt, og nogle må kæmpe i mindre og længere tid for at komme af med de overflødige kilo. Overvægt udgør en stor udfordring på landsplan, da overvægt ikke alene har betydning for sundheden, men også i forhold til sociale forhold og muligheder for at være på arbejdsmarkedet. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan gøre dit liv sundere, så du kan komme af med de overflødige kilo.

De usunde vaner

Det kan være svært at lave vaner om, hvis man har været vant til at spise på en bestemt måde hele ens liv. Vaner og rutiner er svære at bryde, og man kan gang på gang opleve, at man igen gør det, man godt ved, der ikke er sundt for en. Det kan handle om mange ting f.eks. trøstespisning. Det kan være svært at acceptere, at man spiser på følelserne, men faktum er, at det er der mange der gør. Mange bruger f.eks. kaffen om morgenen til at komme i gang med dagen, og andre bruger chokolade som en måde at få energiniveauet op. Cola, slik og chips kan også være måder, man kan få humøret op igen. Derudover kan man have en trang til nemme usunde retter, hvis man f.eks. har travle dage.

fed

Måder man kan ændre de usunde vaner på

Det kan være en rigtigt god idé at erkende, at det kan være svært at bryde vanerne. Man kan med fordel finde sunde retter og forsøge at lave dem i weekenderne, så det bliver nemmere at implementere dem på de travle hverdage. Derudover kan man finde forskellige retter, som ikke kræver så meget af en, og man kan finde retter, som man kan købe på de helt svære dage. Hvis det står helt slemt til, kan købe maden online, men vælge det sunde alternativ i stedet for det usunde fast food. Bestil lækre salater online, for at få sundt mad på en hektisk hverdagsaften.

Sørg for god motion

God motion i hverdagen er med til at sætte ens forbrænding op. Man kan dyrke motion på mange måder f.eks. ved at gå i fitness centeret, gåture, løbeture eller cykelture. Hvis man har tid i weekenderne kan man med fordel cykle lange ture, hvor man tager rigeligt med pauser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *