guldbar

Fordele og ulemper ved at investere i kryptovaluta

v43

Kryptovaluta er blevet populært, da man kan tjene mange penge på de forskellige platforme. Dog er det en del skepsis overfor den nye valuta, da den ikke ligger sig under de gængse love og regler, som dominerer verdensøkonomien. Det skaber stor debat lokalt og globalt, da nogle mener, det er en god måde at tjene penge på, mens andre er fuldstændig imod det. 

Det er både det, som tiltrækker og frastøder mulige investorer. Og det er en god ide, at sætte sig ordentligt ind i tingene. Man skal ikke bare investere sine penge i hvad som helst, uden at havde den rette information.

Hvad er kryptovaluta?

Karuptovaluta er et digitalt investering- og betalingsmiddel som f.eks. de mest omtalte Bitcoin eller Ethereum, som er kendte hos de fleste. Det fungerer udenom den almene finansverden og er derfor sin egen enestående valuta. 

Kryptovaluta som digital platform er forholdsvis nyt og opstod i løbet af det 21. århundrede, men som koncept er det set før mange steder i verden. Også i Danmark har man forsøgt sig med fysisk valuta, som ikke ligger under regler og love. Et eksempel på dette er blandt andet Christiania-mønten fra 1997, som skulle fungere som fristaden Christianias egen valuta.

bitcoin logo guld

Udenom normale love og regler

Kryptovalutaen fungerer som sagt uden om almene love og regler, altså pengeinstitutter og banker holdes udenfor. Der skal derfor ikke nogen mellemand til stede, når der forhandles på de digitale platforme, hvilket lyder som en fordel i form af mindre gebyrer og omveje for valutaen. Dog kan manglen på reglementer gøre grænserne for etik og moral ueksisterende. Der er derfor nemmere adgang for svindlere, og der er ikke samme tryghed ved systemet.

Anonyme transaktioner 

Investeringer, betalinger og transaktioner foregår alt sammen anonymt. Der er derfor en frihed, som ikke kan fås andre steder. 

Det gør dog ligeledes. at der er større mulighed for snyd og bedrag, da investeringen ikke kan spores og dermed bevises. Hvis pengene er forsvundet er der ikke nogen måde at dokumentere dem, og derfor kan man lide store personlige tab.

guldrobot

Kurserne svinger

Kurserne svinger en del, som både kan medføre store fortjenester, men vidner også om et usikkert marked. De almene valutakurser stiger og falder også, men fordi de lægger sig op af faste reglementer, er der alligevel en stabilitet i systemet. 

Kryptovaluta er derfor et risikofyldt marked med store fortjenester eller store tab, som ikke nødvendigvis kan reguleres og forudsiges. 

Robotter kan stå for investeringen

Man kan vælge at tilkøbe sig en krypto-robot, som foretager investeringerne. Den er mere sikker, da den bedst kan forudsige udfaldene og derfor vælger den bedst tænkelige løsning. Læs mere om krypto-robotter her.

 

1 kommentar til “Fordele og ulemper ved at investere i kryptovaluta”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *