Dannebro

Vi danskere elsker at være på internettet

v43

Okay, det er måske ikke så overraskende. Internettet er jo en stor del af de flestes liv, og det er ikke kun i Danmark, at det fylder en hel del. Alligevel er der noget specielt ved, præcist hvor meget internettet er begyndt at fylde i mange af vores liv de seneste år. Men hvad laver vi egentlig, når vi er på nettet? Og er det OK, eller burde vi tage en slapper med at surfe på de elektroniske bølger?

Sociale netværk

Sociale medier er nummer et

 

Vi bruger utroligt meget tid på sociale medier, og som du sikkert ved, er der mange af dem. Først og fremmest har vi jo nærmest alle sammen Facebook. Dog er mange gået væk fra at benytte det som en medie, hvor man deler ting fra sit i liv. I stedet bruger mange Facebook til at holde kontakt med vennerne, til at arrangere begivenheder og endda til at sælge og købe ting.

Så er Instagram også rigtig populært, og der er især mange yngre mennesker, der bruger det, selvom de ældre faktisk er kommet en del efter det. Det kommer til at fylde meget for mange, at de skal have perfekte billeder af de ting, de oplever, og derfor frygter nogle, at Instagram er med til at give folk dårligt selvværd ved at skabe uopnåelig perfekthedskultur. 

Både Twitter og Snapchat kan også nævnes, hvor Snapchat i høj grad benyttes af de helt unge, imens Twitter tilhøre det mere intellektuelle segment. Alle de forskellige medier har både deres fordele og ulemper, men det vigtigste er at være opmærksom på er nok, at de ikke må gå ind og overtage vores liv. Det er helt i orden at jagte de gode billeder til Insta, men der er mange andre ting, som er endnu vigtigere, og vi begynder først at have problemer, hvis vi glemmer det.

Alt det andet

 

Hvad bruger du nettet til udover sociale medier? Der er nok at tage fat i! Vi googler nok alle sammen en del, og det kan vi faktisk godt bruge rigtig lang tid på. Men så er der alt det andet oveni. Mange af os bruger meget tid (og mange penge) på at shoppe online. Som bekendt findes der et utal af muligheder, når det kommer til onlineshopping, og det har virkelig gjort livet lettere for mange.

Kigger vi på fænomener som YouTube, er der ligeledes rigtig mange af os, som bruger meget tid på at se videoer og på at finde ny musik online. Der er en utømmelig kilde til underholdning, hvilket jo er fedt, men naturligvis er det vigtigt, at det ikke tager overhånd, hvilket vi ser er tilfældet hos nogle unge.

Så er der dem, som er vilde med online-betting. Det fysiske kasinoer har fået kamp til stregen, for det er både nemt og sjovt at spille online. Man kan sige, at der generelt er rigtig mange af ting, vi plejede at gøre ude i samfundet, som er rykket ind på nettet. Det kan naturligvis have de effekter, at vi interagerer mindre med andre og derfor kommer til at mangle noget socialt. Dog er det sådan, at alting handler om balance. Så længe vi er opmærksomme på det, skal det hele nok gå.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *