Frustration

Har du akut brug for et lån og kan du gennemskue fordele og ulemper?

v43

Der kan være mange grunde til, at du befinder dig i en situation, hvor du har brug for hurtige penge. Det er en situation, alle mennesker kan komme i, og som i visse tilfælde kan være ganske vanskelig at undgå. Heldigvis findes der også masser af muligheder for hurtigt at kunne låne penge, herunder på nettet – men det kan også være forbundet med betydelige ulemper. Vær derfor sikker på, at du har gennemtænkt diverse scenarier grundigt, så du ikke risikerer at blive overrumplet bagefter. Der er som udgangspunkt intet i vejen med at optage lån, hvis blot du tænker dig om.

Betaling

Hvor er det billigst at låne penge?

Som udgangspunkt vil det oftest være billigst at låne pengene i din bank. De kender dig og kan give nogle fordelagtige vilkår – og så tilbyder de typisk lavere rente og stiftelsesomkostninger. Til gengæld tager bankerne typisk relativt lang tid om at stifte lånet, da bevillingen til lånet skal igennem en større proces, før pengene kan udbetales. Banken vil typisk også kræve, at du stiller sikkerhed for lånet, og dét kan være med til at forlænge processen yderligere.

Hvor kan du hurtigst låne penge?

Har du brug for pengene hurtigt, kan et kviklån i stedet være løsningen for dig. Kviklån er netop tænkt som et lån til den akutte situation, og det betyder også, at selve låneprocessen er ekstremt hurtig. Du ansøger på nettet og modtager typisk svar inden for ganske få timer. Bliver du godkendt til lånet, vil du samtidig modtage et konkret lånetilbud på netop det beløb, du har ansøgt om. Hvis du kan acceptere lånetilbuddet, vil pengene stå på din konto inden for 1-2 dage. 

En del af grunden til, at du kan låne pengene så hurtigt er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at låneselskabet hverken tager pant i dit hus eller beder din mor kautionere for dit lån. Dermed kan låneprocessen også speedes op. 

En anden grund til at det kan gå så hurtigt er, at låneselskabernes kreditvurdering af dig typisk er mindre omfattende end bankernes. Således skal du typisk blot indlevere den seneste årsopgørelse og de seneste lønsedler sammen med en accept af, at låneselskaberne får adgang til dine skatteoplysninger. På baggrund af dét materiale, træffer låneselskabet en beslutning om henholdsvis lånet og de vilkår, de kan tilbyde dig.

Penge

Hvad er ulempen ved de hurtige lån?

Til gengæld er de hurtige lån også ofte en hel del dyrere end for eksempel banklånet. Således bør du aldrig låne flere penge, end du har brug for, selvom det kan være fristende, når processen er så hurtig. Du bør ligeledes sørge for at indhente lånetilbud hos flere forskellige låneudbydere, så du er sikker på, at du får både de bedste vilkår og de billigste renter. Og endelig skal du sørge for at binde dig til en kort afbetalingstid, så du undgår at betale dyre renter og mange administrationsomkostninger for det hurtige lån. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *