Hus

Sådan får danskerne råd til at købe huse

v43

De seneste par år er der sket en generel stigning i interessen for køb af boliger. Finanskrisen er efterhånden ved at være på afstand, og der er stille og roligt ved at komme styr på finanserne igen. Samtidig er priserne konstant stigende i de større byer, og det betyder, at det er der nu, man skal købe, hvis man vil gøre en god forretning på længere sigt. 

At købe hus er både dyrt og besværligt, men alligevel er det altså noget, de fleste af og praktiserer før eller siden. Læs med her, og lær om de tricks, mange danskere bruger for at sænke omkostningerne ved at købe hus.  

Penge

Spar i dagligdagen 

Mange kommer generelt rigtig langt med at omlægge deres vaner. Når man ikke har et hus at passe, kan der sagtens ryge en masse forskellige sjove ting ned i indkøbskurven. Hvis du laver en opgørelse over, hvor mange penge du bruger på ting, der egentlig ikke er nødvendige, vil du nok opdage, at du sagtens kan skære en masse fra.

Der findes masser af gode forslag til, hvordan du kan spare mere i hverdagen. Det handler selvfølgelig om at finde områder, hvor du rent faktisk overholder de budgetter, du sætter for dig selv. For eksempel er det ikke en god ide at sige, at du kun må bruge 500 kroner på mad den første måned, du er flyttet ind. Det er simpelthen for lidt. Det er bedre at ændre forbrugsmønstrene permanent og så spare lidt per måned, men meget på længere sigt. På den måde får du mere rum i økonomien til at betale huslånet ud.

Lad tingene være, til pengene er det

Når man flytter ind i et nyt hus, er der ofte rigtig mange ting, der skal ordnes. Nyt køkken, nyt badeværelse, istandsættelse af facaden, trappen skal skiftes. Ofte er listen stort set utømmelig, og det koster altså bare rigtig meget at sætte et hus fuldstændigt i stand efter meget konkrete ønsker.

Derfor er det en god ide at forventningsafstemme. Det er altså ikke sikkert, at det hele bliver ordnet i løbet af det første års tid og heller ikke de første to. Du kan faktisk også komme rigtig langt med en spand maling og nogle kreative løsninger, så det behøver ikke altid være helt efter de store planer, du har i hovedet. I hvert fald ikke i første omgang. Et hus er jo trods alt noget, man arbejder med gennem årene – det behøver ikke være helt perfekt lige fra start.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *