ipad

Digitaliseringen spiller en større og større rolle i danskernes hverdag

v43

Der er ikke nogen tvivl om at digitaliseringen har vundet stort indpas i samfundet og i dag spiller en kæmpe rolle i alle danskeres hverdag. Det betyder at internettet og det digitale element har stor betydning i langt de fleste danskeres hverdag. Uanset om man ønsker at det har indflydelse eller ej, er det et faktum at det har større betydning for de fleste end det havde for 30 år siden, eller måske endda blot 10 år siden. Digitaliseringen er i dag en stor del af det danske arbejdsmarked, ligeledes et indgroet element i fritiden og en del af den samlede samfundsudvikling. Dette kan du læse mere om nedenfor.

En stor del af arbejdsmarkedet

Danmark er ved at bevæge sig hen imod et vidensamfund, hvor manuelle og ufaglærte jobs langsomt elimineres, og hvor viden, digitalisering m.m. langsomt vinder indpas. Digitaliseringen har ført arbejdspladser med sig, men nedlægger samtidig nogen. Arbejdsmarkedet i dag er meget afhængige af det digitale element. Kan du måske komme i tanke om et job, hvor internettet eller telefoner ikke anvendes? Det kan du måske, men det hører sjældenhederne til. Dokumentationskravene rundt omkring højnes og telefoni og computere bliver en større del af arbejdslivet. Læs mere om telefoni online og find den billigste pris.

online telefoni

I forhold til fx markedsføring er digitaliseringen også blevet et foretrukken middel. Se bare på de sociale medier samt SEO firmaernes evne til at markedsføre virksomheder digitalt.  Digitaliseringen giver muligheder i forhold til at nå ud til flere på samme tid, samt mulighed for at målrette markedsføring så den passer til rette segment.

Indgroet element i fritiden

Digitaliseringen er ligeledes et meget indgroet element i danskernes fritid. Der findes ikke mange hjem uden smartphones, computere m.m. Vi bruger internettet mange gange dagligt og af alle aldersgrupper. Mens små børn spiller spil på en IPad, kan det være at teenageren gamer på computeren eller er på sociale medier. Mor arbejder ved computeren, mens far anvender streamingtjenester via fjernsynet. Det er sådan vores hverdag er blevet.

En del af samfundsudviklingen

Der kan være augmenter for og imod den digitale udvikling, og det er tydeligt at især den ældre generation har haft svært ved at tilpasse sig. Når alt kommer til alt, er det væsentligt at man hopper med på bølgen for ikke at blive hægtet af. Naturligvis skal man kun anvende digitaliseringen i det omfang det giver mening for den enkelte, men det kan ikke betale sig at melde sig ud af udviklingen, da digitaliseringen uden tvivl kun bliver mere i fremtiden og ikke mindre. Ligesom med dankortet, e-Boks, ubemandede banker m.m. er der ting løbende som man bliver tvunget til at forhold sig til. Her er råddet at man fokuserer på de positive ting i udviklingen og det gode og nemme element det bringer til dit liv, i stedet for at være kritisk og afvisende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *