Solbriller

Danske kvinder eksperimenterer med farver

v43

Efter et år i corona-virussets tegn så skulle man måske tro, at det danske modebillede ville bære præg af nedtonede, triste og anonyme farver. Men sådan er det slet ikke. Krisetid eller ej så har de danske kvinder valgt at sætte smæk på garderobens farvepalette. 

trends

Hot pink og skinnende gul

Kigger man i historiens bakspejl, så er det tydeligt at se, hvordan verdens generelle samfundstilstand har dannet inspirationskilde for de forskellige modetendenser, som har gjort sig gældende op gennem tiden. 

I tiden under og lige efter 2. verdenskrig var tøj, sko og tilbehør særdeles nedtonet. Fest, farver og glitter var ikke passende i en krigstid, så der blev båret brune frakker og praktisk fodtøj. Med befrielsen kom glæden og de næste tre årtiers eksperimenterende trends med både 1950’ernes strutkjoler og rock’n’roll, 1960’ernes psykedeliske mønstre og 1970’ernes flower power og disco. 

Helt lige så meget som i fortiden har den nuværende verdenskrise ikke påvirket den globale mode. I hvert fald ikke endnu. For selvom hele verden har været påvirket af en voldsom pandemi, så er der stadig knaldrøde bukser, pink jakker og gule sweaters at finde i det almindelige gadebillede.

Farver på væggene

Lige så vel som man kan finde grønne støvler, leggins i leopardprint og lilla cardigans i butiksvinduerne, så er der også mange, der vælger at inddrage en masse farver i deres indretning derhjemme. Enten ved ophæng af farvestrålende malerier eller den lidt mere budgetvenlige version med hjemmeprintede plakater. En god printer med brother blækpatroner kan udskrive computerens billeder i en høj og tilfredsstillende kvalitet, der er god nok til at pynte på væggene hjemme i stuen.

Neglelak

Fantasifulde negle

Er man ikke så meget til farvestrålende påklædning eller spraglede finurligheder på væggene, så er der også mange, der vælger at integrere en masse flotte farver i deres hverdag i form af neglelak. Et sæt knaldrøde gellack negle i god kvalitet kan pifte selv det mest hverdagsagtige sæt tøj op, så man kommer til at ligne en hel million. Skal det være ekstra særligt kan man endog tilføre et element af glimmer, mønster eller anden neglekunst. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *