Kloden i græsset

Bliv bedre til at navigere mellem sandhed og løgn

v43

I dag bliver vi konstant konfronteret med viden, som andre siger eller gengiver. Det kan være meget svært at tage stilling til, hvorvidt der er hold i disse ting eller ej. For hvis ikke man selv har læst en undersøgelse eller har undersøgt en sag kan man ikke vide om det er rigtigt. Folk kan sige ting meget overbevisende og så tror man på det. Efterfølgende kan man så finde ud af, at de faktisk bare har læst en overskrift. Det kan være, at det der står i denne overskrift er direkte løgn. Det er en skam da det kan gøre, at man får et forkert billede af virkeligheden i verden. Derfor er der visse ting man kan gøre for at blive bedre til at navigere i en verden, hvor man ikke skal stole på alt hvad man hører.

Naturen sejrer

Vær kritisk når folk fortæller noget overraskende

Hvis en kollega kommer hen og siger noget til dig du ikke synes kan passe, så lad være med at tro på hvad der bliver sagt med det samme. Der er selvfølgelig ingen grund til at være åbenlyst uenig og sige, at du ikke tror på det. Du kan blot efter jeres snak gå ind og undersøge online om din kollega har ret. hvis du finder evidens for, at det er direkte løgn hvad der er blevet sagt så bør du ikke stole på din kollega. Så bør du derimod gå hen til vedkommende og sige, at du slet og ret ikke tror på hvad han eller hun har sagt. Det kan være med til at skabe en diskussion, hvor I kan blive klogere hver især. 

Brug derfor noget tid på at undersøge hvad der sker i verden. For på den måde kan du ikke blive overrasket hvis en kollega kommer hen og siger noget der ikke passer. Hvis du scroller igennem dit news feed og ser, at der er en mærkelig overskrift kan du undersøge artiklen. På den måde kan du så se om der er sandhed bag artiklen. Hvis ikke det er tilfældet har du gode argumenter overfor dine kollegaer, hvis de kommer og snakker om denne artikel. For eksempel kan du blive klogere på kryptovaluta så du ikke lader dig narre af dine kollegaer. Det er et emne, som meget få ved noget om. Så sætter du dig ind i dette emne kan du hurtigt komme til at fungere som en slags orakel på dit arbejde.

Plante finder vej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *