Hamborg

Oplev de forunderlige samfund i resten af verden

v43

Det danske samfund er godt og trygt, men nogle gange har vi brug for at se noget andet. Der findes utroligt mange interessante lande i verden, så det handler egentlig bare om at vælg et og tage af sted. Sådan kan du lære meget om andre kulturer, og du vil helt sikkert komme hjemme med minder og observationer, du aldrig glemmer. Hvis du lige har brug for lidt inspiration, kommer tre gode forslag her.

Selvstændige Skotland

Skotland er et specielt land med fantastiske byer som for eksempel Edinburgh, Glasgow og Inverness. Skotterne er utroligt stole af deres nationalitet, og du skal endelig ikke tro, at Skotland og Storbritannien er det samme. Mange skotter tager stor afstand fra deres engelske naboer, og der føler, at de har alt for meget at skulle have sagt i mange samfundsforhold.

Skotland vil gerne have lov at bestemme selv, og det var da også meget tæt på, at de fik lov til at løsrive sig fra England for at par år siden. Dog nåede det ikke så vidt, fordi et minimalt flertal er befolkningen stemte imod dette. Det er en spændende splittelse i det skotske samfund, som de helt sikkert gerne vil snakke om, hvis du spørger.

Skotland

Skotland adskiller sig da også fra England på mange måder. Naturen er storslået, vejret kan være vildt, og så har de tendens til at have socialistiske regeringer, hvilket betyder, at blandt andet deres sundhedssystem er ret omfattende. Alle disse spændende forhold kan du opleve med egne øjne, hvis du tager et smut hertil.

Spændende Thailand

Mange danskere oplever storslået luksus, når de kommer til Thailand, men der gemmer sig også meget andet i det store land. Som turist vil du som regel bo på et skønt hotel, og der vil også være masser af spændende ting at se. Men du skal gøre dig selv den tjeneste at gå på opdagelse blandt de lokale, som har masser at berette om.

Her vil du opleve store byer, hvor kun den stærkeste overlever. Thailand er nemlig et meget ulige samfund, og derfor kræver det en del for mange, at få livet til at løbe rundt. Det er noget helt andet, end vi er vant til fra Danmark, og det er rigtig sundt at se, at verden godt kan være anerledes, end den vi kender.

Chiang Mai

Staten i Thailand kan også være ret vild at observere – blandt andet er strafferammen for nogle forbrydelser ekstremt hård i forhold til i Danmark. Det betyder, at du kan komme i fængsel for at bande, og smugling af stoffer kan rent faktisk straffes med døden. Det er altså ikke for sjov, og det kan få enhver til at værdsætte de danske forhold. Til gengæld er landet så smukt, og folk er utroligt rare. Det er derfor et sted fyldt med kontraster, og det kan være virkelig spændende at udforske som samfundsengageret turist. Giv dig tid til at tale med menneskerne omkring dig, og tag historier med hjem, som du aldrig havde fundet hjemme hos dig selv.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *