barn fodbold

Dyrker dine børn nok sport?

v43

Som forælder har du et stort ansvar for dine børn, mens de endnu er under 18. Du har selvfølgelig også et ansvar når de er voksne, men indtil da er det dig, der skal hjælpe barnet med at træffe rigtig mange beslutninger i livet.

strand

Det betyder på ingen måde, at du skal forsøge at bestemme over dit barn. Det betyder derimod, at du kan give dit barn en viden og nogle værdier, som hjælper det med at tage fornuftige valg. Og et af de steder, hvor det er vigtigt at præge dit barn, er, når det kommer til at dyrke sport.

Motion er fundamentet for et godt liv

Der er rigtig mange mennesker, som slet ikke dyrker sport, og som dermed ikke får nogen motion. Det er slemt som voksen, men det er faktisk endnu værre, når man er et barn. For barnets krop har brug for at træne, lege og bevæge sig, så den kan udvikle sig bedst muligt.

Derudover er det en rigtig god ting at lære dit barn om glæden ved motion allerede tidligt, så det kan komme ind i en god vane med at motionere resten af livet. Det vil holde han eller hun sundere, gladere og mere frisk.

motion

Gør sport spændende

Det er meget vigtigt, at du ikke præsenterer sport som en sur pligt, som barnet bare skal udføre for at kunne gøre sine forældre tilfreds. Du skal lære dit barn om alle de fede ting, der følger med det at dyrke sport.

Her kunne du for eksempel fortælle om de vilde og spændende ting, man gennem sport kan få lov til at opleve. Du kan fortælle om det gode kammeratskab, og ikke mindst om glæden ved at blive rigtig god til noget. Du kan blandt andet bruge verdensholdet i gymnastik som eksempel.

Lad dem vælge selv

Mange forældre har rigtig mange drømme og rigtig mange visioner på deres børns vegne. Det er altid i god mening, men de kan komme til at fremstå meget kontrollerende til tider. Det er her enormt vigtigt, at du ikke bestemmer hvilken sport, dit barn skal gå til.

Lad barnet vælge selv, og støt dem i det valg de træffer. På den måde holder glæden og lysten længere.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *