Madlavning i køkken

Gør op med en stresset og usund tilværelse

v43

Flere og flere danskere føler sig stressede og pressede i en hverdag, der i høj grad præges af et ræs mod karriere, det rigtige job, en stærk og fit krop og at følge med alle de rigtige steder. Særligt sociale medier har sparket gang i en noget skæv retning, hvor rigtigt mange mennesker forsøger at passe deres liv ind i en perfekt ramme, som er helt umulig at opnå.

Det kan være en decideret glidebane, hvis jagten på det perfekte liv virkelig får fat i dig, og du vil lynhurtigt føle dig udkørt og utilstrækkelig. Ingen kan være alt på én gang, og selvom det kan være svært at komme ud af kløerne på de sociale mediers kløer og den evige jagt på det perfekte, så er det værd at gøre en række tiltag for at komme ud på den anden side.

Stegeso

Konsekvenser af det stressede og forjagede liv

Konsekvenserne af stress er indlysende. Du vil på et eller andet tidspunkt falde sammen, for ingen kan holde til et tårnhøjt tempo hele tiden. Og ingen kan holde til at skulle leve op til nogle uopnåelige mål og forventninger. Du vil kunne mærke det mentalt ved at være ked af det og trist, men du vil i næsten endnu højere grad kunne mærke det fysisk. Du bliver nemlig ofte meget træt og udkørt, og du vil med sikkerhed tabe din energi.

Én af grundene til det lave energiniveau skal selvfølgelig findes i, at du kører med fuldt tryk hele tiden, og det er der ingen, der kan. En anden grund er, at konsekvensen af stress ofte er søvnløshed. Men en tredje konsekvens er også, at du næsten med garanti vil begynde at nedprioritere din kost. Det betyder ikke, at du ikke spiser – du spiser blot det hurtige mad, som du kan nappe med i farten, og som sjældent er ret sundt. 

Svinekød

Gør op med de dårlige spisevaner

Derfor er maden faktisk også det første sted, du bør starte, når du vil gøre op med det stressede liv. Det er nemlig her, du lynhurtigt kan vinde den gode energi tilbage og dermed få overskud til at håndtere alt det, der giver dig stress og gør dig (for) travl. 

Om det er stegeso opskrifter, du kaster dig over, eller om det er hjemmelavede sunde bowls, er faktisk underordnet. Bare du begynder at prioritere den sunde kost frem for de hurtige kalorier. Og faktisk er det ikke helt dumt at begynde at lure lidt i stegeso opskrifter. Med en stegeso kan du nemlig selv lave en masse lækre og velsmagende retter, uden at du selv skal bruge oceaner af tid i køkkenet. 

Med stegeso opskrifter skal du blot indkøbe det kød eller fisk, du foretrækker samt dine yndlingsgrøntsager, som snittes rustikt. Alt lægges ned i stegesoen, der sættes ind i ovnen, hvorefter den passer sig selv i flere timer. Dermed kan du slappe af imens og lade op, mens maden tilbereder sig selv i ovnen. Når du samtidig vælger at følge stegeso opskrifter, skal du heller ikke opfinde den dybe tallerken eller gå at overveje, hvad I skal have at spise. Alt er så at sige forberedt for dig på forhånd.

Du kan tilmed anvende stegeso opskrifter med svinekød, selvom dette kød typisk er enten lidt tørt eller meget fedt. Stegesoen bevarer nemlig smagsstoffer, kraft og saft inde i stegesoen, og dermed er du garanteret mørt og saftigt kød.

Når du først er kommet ind på den mere sunde bane igen, vil du opleve at have fået bedre overskud og mere energi til at håndtere den travle hverdag – og ikke mindst gøre de nødvendige tiltag for at bremse stress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *