kyst

Et afbræk fra hverdagens trummerum

v43

Trænger du til at komme langt væk fra hverdagens stress og jag, dagligdagens trummerum og de mange huslige gøremål? Så planlæg en helt weekend i det fri med en masse mennesker, du godt kan lide. Det kan være ekstremt sundt at slukke mobilen, sætte arbejdsmailen på autosvar og tage ud i naturen og gå i ét med jorden for en stund.

Telttur

Om I vælger at tage ud i naturen herhjemme eller ude over landets grænser, er sådan set underordnet. Bare I kommer ud. Danmark har rigtigt mange gode rejsemål for teltturen, men hvis I kigger over på den anden side af Øresund, vil I finde (om muligt) endnu flere gode bud på naturoplevelser. Sverige er nemlig rig på ren natur, der består af fantastiske øgrupper, majestætiske skove, magiske kanaler, vilde søer og store bjerge. Og det ligger alt sammen inden for ganske kort afstand fra hinanden. Desuden er svenskerne glade og høflige og altid villige til at hjælpe dig med hvad end, du har brug for.

Endelig er der rig mulighed for vidt forskellige måder at campere på. Du kan tage til byerne og opleve mennesker i deres lokale miljø. Du kan tage på hyggeligt skærgårdsbesøg eller gå ud i de små fiskersamfund. Desuden har Sverige helt unik natur, der rummer større alsidighed og kontraster, end den danske natur kan byde. Sverige er derfor et oplagt sted at tage hen, hvis du gerne vil ned i gear og i kontakt med dig selv igen.

Pak luftgeværet og fiskestangen

For at komme rigtigt i kontakt med naturen, så lov jer selv, at I i vidt omfang skal forsøge at være så selvforsynende som muligt på jeres ferie ud i det grønne. Pak derfor både luftgevær og fiskestang, samt alt det sædvanlig grej til at lave mad i det fri. Læs mere om luftgevær her, hvis du endnu ikke har erhvervet dig et. Luftgeværet kan bruges til at skyde mindre fugle med, som I tilbereder over bålet om aftenen. Husk også at tage en fiskestang med, da der kan være mange fisk i Sveriges mange søer. Sveriges skove bugner desuden af både bær, løg, svampe og krydderurter (afhængig af årstiden), så det er bare med at tage for dig af retterne.

bjerg

Desuden kan luftgeværet også bruges til at lave konkurrencer mellem deltagerne på jeres naturudflugt. Lav forskellige baner, hvor I skal skyde til måls. Varier afstanden til de pågældende mål, så det ikke bliver for nemt at finde det rette sigte. Husk nu endelig at sikre jer, at der ikke er andre i nærheden – og vær også sikker på, at I gerne må jage og skyde i netop dét område og i dét tidsrum.

En uge i det fri uden telefon, computer og internet er guld værd for dit hoved og din mave – og så lærer du at sætte pris på helt andre ting i din hverdag.

 

Har du ikke råd?

En selvforsynende telttur i det fri kan som udgangspunkt gøres ret billigt – men det kan dog være dyrt at skulle investere i henholdsvis luftgevær og fiskestang. Du kan derfor tage et hurtigt lån på https://laan-penge.nu/, så I kan få råd til at skyde jeres egen aftensmad. Når du låner penge på nettet, skal du dog altid huske, at disse lån er tænkt som en slags akutlån, og da renter og gebyrer er i den dyre ende, skal du helst kunne betale tilbage forholdsvist hurtigt, så du undgår at kaste en masse omkostninger efter lånet.

natur

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *